Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


Club Brothers - VZK/Donkerbroek

zaterdag 11 januari 2020--

Op de tweede zaterdag van het jaar 2020 en het eerste speelweekend stond er direct een belangrijke wedstrijd in de derde klasse A op het programma. De twee ploegen hebben elkaar afgelopen jaren vaker getroffen en leggen altijd spannende partijen op de mat. Aansluiting bij koploper Roreko stond vandaag op het spel, de ander zou zich aansluiten bij de brede middenmoot. VZK/Donkerbroek rees af in haar gebruikelijke samenstelling en begon om 19:15 op de houten vloer in Selwerd, Groningen.

Vanaf het begin waren de ploegen aan elkaar gewaagd, of eigenlijk de vakken. Het eerste aanvalsvak wist de eerste 20 minuten niet te scoren, maar kreeg ook geen goal tegen. Hoe anders was dit voor het andere vak, dat 6 keer de korf wist te vinden en het gelijk aantal doelpunten ook incasseerde. Voor de Groen-Goed combinatie wisten Martijn, Erik (3x), Jozina en Maaike te scoren. Bij een stand van 6-7 wist het andere vak haar eerste goal noteren via een afstander van Luco. Hierna was het Club Brothers, die lange aanvallen konden opzetten door sterk reboundwerk van de grote spelers, dat een voorsprong nam van 2 doelpunten. Vlak voor rust rechtte VZK/Donkerbroek de rug en kwam het weer op gelijke hoogte via Wout-Jan en Luco.

In de rust werd het goede verdedigende werk benadrukt en werd besproken dat de aanvallen beloond moesten worden. Er werd collectief gewerkt en de ploeg was de sterkere zo vlak voor rust.

De goede lijn werd doorgetrokken na rust, en de bezoekers wisten uit te lopen naar een 10-15 tussenstand (doelpunten van Martijn, Jozina 3x en Luco 2x). De schoten die in de eerste helft niet vielen, gingen er nou wel in. Verdedigend had de ploeg het prima staan en stond een ieder zijn/haar mannetje. Halverwege de tweede helft was het zaak om deze voorsprong uit te spelen en de punten veilig te stellen. De ploeg speelde volwassen en wist elke tegenspurt van CB te beantwoorden met een doelpunt. Via 12-18 werd het uiteindelijk 14-20, waarna de scheidsrechter affloot. Al met al een sterke wedstrijd van de blauwhemden, die zo met opgeheven hoofd kunnen toewerken naar het duel met koploper Roreko van volgende week.

Doelpunten:

Luco (6x), Jozina (5x), Erik en Martijn (beiden 3x), Wout-Jan, Anke en Maaike (allen 1x)

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?