Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


Club Brothers - VZK/Donkerbroek

Zondag 14 oktober 2018--- 

Afgelopen zondag speelde VZK Donkerbroek in Groningen een belangrijke wedstrijd tegen mede koploper Club Brothers uit Groningen. Beide teams waren tot aan deze wedstrijd nog ongeslagen. Club Brothers trok deze middag aan het langste eind en hield de punten in Groningen. Daardoor is Club Brothers nu de koploper in de competitie.

Bij de Groengoed Menken formatie startten in de aanval: Bart de Jong, Luco van de Wolfshaar, Jozina Donker en Anke Postma. In de verdediging begonnen: Martijn Menken, Wout-Jan Donker, Janneke Dijkstra en Maaike Kuipers.

Beide ploegen hadden in de beginfase van de wedstrijd even wat tijd nodig om tot scoren te komen. Het waren de spelers van Club Brothers die de eerste twee doelpunten van de wedstrijd maakten (2-0). VZK Donkerbroek creeërde meer kansen en kwam door een afstander en een klein kansje, beide gemaakt door Janneke Dijkstra, weer op gelijke hoogte (2-2). In de volgende vijftien minuten scoorden beide teams gemakkelijk. Het verschil werd nooit groter dan 2 punten. Vlak voor de pauze wist Club Brothers twee keer snel achter elkaar de korf te vinden. Daarmee werd de ruststand bepaald op 9-7 in het voordeel van de thuisploeg.

VZK Donkerbroek begon sterk aan de tweede helft en wist door een benutte vrijebal van Jozina Donker en een afstandsschot van Luco van de Wolfshaar de stand weer gelijk te trekken. Vervolgens lukte het VZK Donkerbroek niet om dit niveau in de rest van de tweede helft vol te houden. Club Brothers scoorde makkelijker en maakte maar liefst 7 doelpunten, slechts onderbroken door Luco van de Wolfshaar, die namens VZK Donkerbroek van afstand scoorde. De stand kwam daarmee op 16-10.

In de slotfase van de wedstijd wisten Martijn Menken en Bart de Jong beide de korf van afstand nog te vinden. Dit was niet genoeg om nog in de buurt te komen van de tegenstanders. De scheidsrechter floot af bij een eindstand van 18-12.

Volgende week zaterdag speelt VZK Donkerbroek thuis de derby tegen DIO.

Doelpunten: Luco van de Wolfshaar (5), Janneke Dijkstra (2), Maaike Kuipers (2), Jozina Donker, Bart de Jong en Martijn Menken scoorden elk een keer.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?