Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


DES(N) - VZK/Donkerbroek

Zondag 8 april 2018 --

Op deze warme zondag moest er gestreden worden tegen DES. Zij staan onderaan de ranglijst, maar zouden de punten zeker niet cadeau geven.

VZK/Donkerbroek startte met Martijn Menken, Erik van Zanden, Maaike Kuipers en Marene van der Heide in de aanval en Luco van de Wolfshaar, Wout-Jan Donker, Anke Postma en Aukje Ekkels in de verdediging.

VZK/Donkerbroek liet zich in de eerste minuten verrassen door het felle spel van DES, wat resulteerde in  een 2-0 achterstand. Hierna nam VZK/Donkerbroek de touwtjes in handen. Ze brachten de stand op 2-4 door vier maal op rij van afstand te scoren. VZK/Donkerbroek benutte de kansen die ze creëerden beter dan DES. Na een doelpunt van de thuisploeg scoorden de gasten weer drie maal achter elkaar, stand 3-7. Via 4-7 liepen de gasten uit naar een verschil van vijf doelpunten, 4-9. Voor de rust scoorde Des nog driemaal en wist VZK/Donkerbroek 6 maal de korf te vinden, wat de ruststand bracht op 7-15.

In de pauze werden we erop gewezen dat we ruim moesten spelen en dat we scherp moesten blijven. Ook na rust wist VZK/Donkerbroek de korf gemakkelijker te vinden dan DES, hierdoor werd het in de tweede helft niet meer spannend. Wout-Jan opende de tweede helft door twee treffers op zijn naam te zetten, 7-17. Hierna werd er om en om door de teams gescoord, wat de stand bracht op 9-19. Daarna scoorden de gasten weer tweemaal. 9-21. Ook de wissels kregen nog speelminuten, Peter-Jarno kwam in het veld voor Martijn en Bart de Jong voor Luco. DES scoorde hun, zo bleek later, laatste doelpunt, wat de stand op 10-21 bracht. Ook de wissels voor de dames kwamen in het veld, Sjoukje de Jong voor Marene en Anna Groen voor Anke. VZK/Donkerbroek ging goed door in de slotfase van de wedstrijd en scoorde de laatste zes doelpunten op rij, waardoor de eindstand bleef steken op 10-27.  

VZK/Donkerbroek nam de punten mee naar Haule/Donkerbroek.

Doelpunten: Wout-Jan (9x), Erik (7x), Luco (4x), Martijn (2x), Maaike (2x), Peter-Jarno (2x) en Anke.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?