Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


EKC Nääs - VZK/Donkerbroek

Zondag 22 september 2019

Op deze zonnige zondag moest de selectie van VZK/Donkerbroek aantreden tegen EKC Nääs in Enschede. Het tweede van de selectie gaf het goede voorbeeld door een mooie wedstrijd te spelen en met 10-16 te winnen. 

Het eerst moest dit goede voorbeeld overnemen. Het vak van Luco van de Wolfshaar, Aukje Ekkels, Maaike Kuipers en Arno Kristiaan begon in de aanval. Martijn Menken, Erik van Zanden, Anke Postma en Jozina Donker begonnen in de verdediging. 

De wedstrijd begon gelijk op. EKC Naas vond gelijk in de eerste aanval de korf, 1-0. Hierna antwoordde VZK/Donkerbroek, 1-1. Er werd om en om gescoord waarbij EKC Naas het voortouw nam. VZK kon telkens wel antwoorden maar bleef achter de feiten aanlopen. EKC Naas liet zien dat ze een waardige tegenstander waren en kwam met rust op 11-9 voorsprong. 

Als VZK/Donkerbroek de wedstrijd wilde winnen moest er scherper en feller gespeeld worden. 

Na rust begon VZK sterk door tweemaal te scoren waarop er weer gelijkspel op het scorebord stond. Ondanks dat er goed gespeeld werd wist VZK jammer genoeg de korf te weinig te vinden en werden overtredingen niet gezien door de scheidsrechter waardoor ook frustratie ontstond. EKC wist met 16-15 te winnen in een spannende wedstrijd waar voor VZK/Donkerbroek meer in had gezeten. Volgende week speelt de selectie uit, het tweede tegen Apeldoorn 4 in Apeldoorn en het eerste tegen Club Brothers 1 te Groningen.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?