Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


It Fean/Boelenslaan - VZK/Donkerbroek

Zaterdag 7 december 2019 --

In de derde speelronde in de derde klasse A gingen de twee zaterdagploegen de strijd met elkaar aan. De ontvangende roodhemden hadden een wedstrijd gewonnen en één verloren, de bezoekers had tegen deze zelfde twee ploegen 2 redelijk eenvoudig overwinningen geboekt. Vandaag was de taak om de goede lijn door te trekken, al is It-Fean/Boelenslaan een ploeg waar de GroenGoed combinatie eigenlijk altijd een lastige pot te wachten staat. Zo bleek vandaag ook weer het geval. Zonder wissels en met een basisopstelling die op twee plaatsen gewijzigd was, zou het hoe dan ook een lastige wedstrijd gaan worden. Om half 6 floot de scheidsrechter in en brak het korfbalgeweld los.

Beiden ploegen openden wat aftastend, waarbij de doelpunten in de eerste tien minuten ook niet ruim aanwezig waren. De bezoekers wisten via Wout-Jan en tweemaal Bart een gaatje van 3 te slaan, maar bij een stand van 1-3 kwam It-Fean/Boelenslaan beter in de wedstrijd. Gestaag keerden ze het gat om naar hun eigen kant, en via 6-4 werd het 7-5. Dit was weer het signaal voor de VZK/Donkerbroek om gas bij te geven en zo kwamen ze vlak voor rust op een stand van 8-9. Doelpuntenmakers waren Janneke, Erik (2x), Wout-Jan (2x) en Luco. Vlak voor rust wist de thuisploeg nog gelijk te maken, waardoor er met een gelijke stand de kleedkamers opgezocht werd.

In de rust werd besproken dat er verdedigend iets geconcentreerder gespeeld moest worden en aanvallend het goede spel meer gaan belonen. Het tot dan toe redelijk fysieke duel bracht enige frustraties op, echter doel was om dit niet ten koste te laten gaan van het spel.

Waar VZK/Donkerbroek vaak een erg sterke fase heeft na rust en hier vaak het verschil maakt, kwamen ze nu erg slap uit de kleedkamer. Een sterke fase aan de roodhemd kant, en een ongelukkige fase aan de blauwhemd kant betekende dat halverwege de tweede helft een tussenstand van 15-11 op het scorebord stond. Vanaf dit moment streed VZK/Donkerbroek voor wat ze waard was, maar wist het gaatje nooit kleiner te maken dan 2 doelpunten. Via 15-13 en 19-15 werd het in een spannende slotfase uiteindelijk 20-18 voor de thuisploeg. VZK/Donkerbroek had teveel moeite met het fysieke spel van de thuisploeg en kwam niet meer aan haar eigen spelletje toe. Zonde, maar volgende week gewoon weer een kans. Doelpuntenmakers in de tweede helft waren Bart (3x), Wout-Jan (2x), Erik (2x), Maaike en Anke (beiden 1x). Volgende week speelt VZK/Donkerbroek weer eens een thuiswedstrijd, het oude bekende Koru uit Uffelte komt dan op bezoek. Om 20:00u zal de wedstrijd in de Bongerd van start gaan, waarbij we alle steun van het publiek kunnen gebruiken. Dit zal tevens de laatste wedstrijd worden van dit jaar, dus laten we er met zijn allen wat van maken.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?