Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


It Fean/Boelenslaan - VZK/Donkerbroek

Zaterdag 9 maart 2019--

Zaterdagavond zijn zowel het tweede als het eerste team van VZK-Donkerbroek naar Surhuisterveen afgereisd om het na elkaar op te nemen tegen de teams van It Fean/ Boelenslaan. Waar het tweede van VZK net niet wist te winnen, lukte dit het eerste wel.

VZK- Donkerbroek begon sterk aan de wedstrijd. Door opeenvolgende doelpunten van Luco van de wolfshaar, Aukje Ekkels en Maaike Kuipers weet de groengoed combinatie het eerste gat te slaan. Het erg fysiek spelende team uit Surhuisterveen beet goed van zich af en scoorde meerdere malen, waardoor de wedstrijd weer in evenwicht kwam. Tot de pauze bleef VZK- Donkerbroek het moeilijk houden tegen het erg fysieke It Fean/ Boelenslaan. Ondanks de doelpunten van Peter-Jarno Donker, die een goede wedstrijd speelde, en Maaike Kuipers is het de tegenstander die met een voorsprongetje (8-6) de rust in gaat.

Na rust weet It Fean/ Boelenslaan als eerst de korf te vinden, waardoor het verschil drie punten werd. Tot 12-9 weten beide teams om en om tot scoren te komen. Door een vakwissel van Martijn Menken en Peter-Jarno Donker en verschillende overtredingen, gezien door de scheidsrechter, nam VZK-Donkerbroek de touwtjes weer wat meer in handen. Door achtereenvolgende doelpunten van VZK-Donkerbroek van Luco van de Wolfshaar, Peter-Jarno Donker en Maaike Kuipers weet de ploeg uit Haule de stand weer gelijk te trekken naar 12-12. In de erg spannende laatste tien minuten van de wedstrijd weten beide teams de korf te vinden. Peter-Jarno Donker en Luco van de Wolfshaar bepaalden met de laatste twee doelpunten van de wedstrijd de eindstand op 14-15. VZK-Donkerbroek boekt hiermee een mooie overwinning op een lastige tegenstander.

Doelpunten: Peter-Jarno Donker (5x), Luco van de Wolfshaar (5x), Maaike Kuipers (4x) en Aukje Ekkels.

Volgende week zaterdag zal VZK-Donkerbroek 1 in Ferwert aantreden tegen NQL 1.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?