Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


Kinea - VZK Donkerbroek

Zondag 8 september 2019 --

Afgelopen zondag heeft VZK-Donkerbroek de eerste veldwedstrijd van het seizoen gespeeld tegen Kinea. Ook was dit door de promotie van vorig seizoen de eerste wedstrijd in de tweede klasse. Ondanks goed spel van VZK-Donkerborek, zijn de punten in de Knipe gebleven.

Tot een stand van 2-2 door een afstander van Luco van de Wolfshaar en een benutte strafworp van Bart de Jong begonnen beide ploegen gelijkwaardig aan de wedstrijd. Na deze fase liet Kinea 1, door zes maal achter elkaar te scoren, zien goed op schot te zijn. Ondanks mooie aanvallen en kansen aan de kant van VZK-Donkerbroek kon deze reeks, mede door pech met de afronding, niet worden doorbroken. VZK-Donkerbroek gaf niet op en kon in de periode voor de rust scorend goed meekomen. Door een treffer van afstand van Bart de Jong, was de stand vlak voor rust 12-8 in het voordeel van de thuisspelende ploeg. Met het idee dat het spel nog niet gespeeld is bij een verschil van vier punten ging VZK- Donkerbroek de rust in.

Na rust weet Kinea in een korte tijd gemakkelijk en vaak de korf te vinden. Dit leidde tot een groot gat van tien punten (18-8). VZK bleef doorgaan met goed verdedigen en leuke aanvallen creëren. Hierdoor wist VZK-Donkerbroek door een reeks van vijf doelpunten van Erik van Zanden, Wout-Jan Donker en Maaike Kuipers in deze fase van de wedstrijd weer een beetje dichter bij de tegenstanders te komen (18-13). In de laatste tien minuten van de wedstrijd bleven beide ploegen om en om scoren, waardoor VZK-Donkerbroek het niet meer echt spannend kon maken. Eindstand: 22-16.

Doelpunten: Wout-Jan Donker (6x), Bart de Jong (3x), Luco van de Wolfshaar (2x), Erik van Zanden (2x), Maaike Kuipers (2x) en Jozina Donker.

Ondanks het verlies kijken we terug op een leuke eerste wedstrijd in de tweede klasse. VZK-Donkerbroek 1 heeft goede aanvallen en sterk verdedigend werk laten zien.

Volgende week zondag speelt VZK-Donkerbroek 1 om 15.40 uur thuis in Haule tegen ZKC ’19 1. Voorafgaande aan deze wedstrijd speelt het tweede van VZK-Donkerboek om 14.15 uur ook thuis tegen ZKC ’19 4.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?