Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


Olympia - VZK/Donkerbroek

Afgelopen zaterdag 30 november moest de selectie van VZK/Donkerbroek op bezoek bij de tegenstanders. Het tweede team moest tegen Westergo in Bolsward en verloor met 17-12. Het eerste moest in Buitenpost tegen Olympia (T) 1. In de aanval begonnen Luco van der Wolfshaar, Wout Jan Donker, Anke Postma en Aukje Ekkels. In de verdediging stonden Martijn Menken, Erik van Zanden, Jozina Donker en Maaike Kuipers.

Het eerste aanval vak begon sterk doordat Wout-Jan en Luco beiden van afstand wisten te scoren, 0-2. Olympia antwoorde hierop met een afstandsschot waarna Maaike met een mooie doorloopbal ook de korf wist te vinden, 1-3. De stand werd door Olympia gelijk getrokken waarna het aan VZK/Donkerbroek was om het initiatief te nemen. Jozina wist tweemaal achter elkaar te scoren vanuit een afstandsschot en een vrije bal waardoor VZK/Donkerbroek weer voor kwam te staan, 3-5. Hierna liep VZK/Donkerbroek nog meer uit. Luco en Wout-Jan wisten de korf te vinden met een afstandsschot en een doorloopbal, 3-7. Martijn mocht een strafworp verzilveren, 3-8. Hierop antwoorde Olympia voor het laatst in de eerste helft met een afstandsschot, 4-8. Wout-Jan wist voor rust nog tweemaal te scoren door middel van een afstandsschot en een doorloopbal wat de ruststand op 4-10 in het voordeel van VZK/Donkerbroek bracht.

Na rust werd er nog wel leuk gekorfbald maar was de wedstrijd al gespeeld. Rick Haitsma en Linda de Boer maakten hun debuut in het laatste kwartier van de wedstrijd en Rick wist met zijn eerste schot de korf te vinden. VZK/Donkerbroek nam de punten mee naar huis met een eindstand van 10-23 waarbij alle basisspelers wisten te scoren.

Doelpuntenmakers: Wout-Jan (7), Luco (3), Erik (2), Martijn (2), Jozina (4), Maaike (3), Aukje (1), Anke (1) en Rick (1).

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?