Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


Roreko - VZK/Donkerbroek

Zondag 7 oktober --- De vijfde veldwedstrijd van het seizoen stond voor zondag op het programma voor de combinatieploeg tegen Roreko. De ploeg uit de Wijk, welke ook alle punten tot nu toe had gepakt, was een bekende tegenstander voor de GroenGoed combinatie uit Friesland. Het was dus zaak voor VZK om te winnen van Roreko, zodat de koppositie in de 3e klasse A behouden kon worden.

Roreko begon goed aan de 1e aanval, waaruit ze direct tot scoren kwamen. De ploeg onder leiding van Otto van Zanden kwam op gelijke hoogte door en afstandsschot van Luco v/d Wolfshaar. VZK/Donkerbroek heeft vervolgens niet meer achter de feiten aangelopen door steeds het initiatief bij zichzelf te houden. De stand liep op tot 4-4, waarna de Friese combinatieploeg uitliep naar 4-6 met doelpunten van Luco van der Wolfshaar en Erik van Zanden. Na de 5-6 van Roreko liet VZK/Donkerbroek wederom zien dat het wilde winnen. Via doelpunten van Luco van der Wolfshaar en Bart de Jong werd de stand 5-9. VZK/Donkerbroek krijgt vervolgens 2 afstandsschoten om de oren, waarbij de stellingwervers zich vervolgens goed herpakken en uiteindelijk de ruststand op 8-12 zetten via doelpunten van Luco van der Wolfshaar, Maaike Kuipers en Erik van Zanden.

Na de rust zou het begin van de tweede helft het verdere verloop van de wedstrijd bepalen, dus was het taak voor VZK/Donkerbroek om direct weer scherp te starten. Verdedigend stond het bij de Friese combinatie op scherp, waardoor het aanvallende vak via Martijn Menken kon uitlopen naar 8-14. Vervolgens was het Roreko die 2 maal de korf wist te vinden en weer terugkwam op 4 punten verschil. Luco van der Wolfshaar en Martijn Menken brachten via een afstandsschot en een strafworp de stand naar 10-16.

Richting het einde van de wedstrijd bleven beide teams om en om scoren, waarbij VZK/Donkerbroek de wedstrijd gecontroleerd naar het einde bracht. Doelpunten werden nog gemaakt door Erik van Zanden, Martijn Menken en Aukje Ekkels. Aukje Ekkels schoot de eindstand naar 13-20.

De Friese combinatieploeg onder leiding van Otto van Zanden kan terugkijken op een goede wedstrijd, waarbij de punten verdiend mee naar huis gaan. De combi-club kan zich middels een bekerwedstrijd tegen De Walden gaan opmaken voor de kraker tegen mede-koploper Club Brothers. Deze Groningse ploeg is evenals VZK/Donkerbroek nog ongeslagen in de 3e klasse A. 14 oktober zullen de 2 koplopers de krachten gaan meten, waaruit zal blijken hoe de verhoudingen liggen.

Topscoorders: Luco v/d Wolfshaar (8), Erik van Zanden (5), Martijn Menken (4), Bart de Jong, Maaike Kuipers en Aukje Ekkels (allen 1)

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?