Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


SDO - VZK/Donkerbroek

Zondag 28 oktober 2018;

Op deze koude maar mooie zondagmiddag stond alweer de laatste veldwedstrijd van 2018 op het programma. Gedeeld koploper VZK/Donkerbroek ging op bezoek bij SDO uit Schoonoord. De afgelopen seizoen gepromoveerde ploeg had tot dusver nog geen punten bij elkaar weten te spelen, waar VZK/Donkerbroek juist alleen nog maar 2 punten verloren was bij de andere koploper, Club Brothers. Vandaag begon in de aanval: Martijn Menken, Wout-Jan Donker, Aukje Ekkels en Janneke Dijkstra/van der Meulen. In het andere vak mochten Erik van Zanden, Bart de Jong, Anke Postma en Jozina Donker hun kunsten vertonen.

De wedstrijd begon erg afwachtend aan beide zijdes. Na een kleine tien minuten kon de eerste score worden genoteerd, gemaakt door SDO. Een wake-up call voor de gasten, want hierna lieten ze zien dat zie hier maar voor één zaak kwamen en dat was de 2 punten weer mee te nemen. Achtereenvolgend waren Janneke, Erik en Bart trefzeker. SDO spurtte nog even tegen en wist nog tot 4-4 te komen (Bart wist tussendoor nog te scoren). Gedegen verdedigend werk en verzorgde  aanvallen bracht VZK/Donkerbroek gaandeweg te eerste helft naar een voorsprong. Aukje was zuiver van afstand, Wout-Jan maakte een uitstartbal, waarna Bart zijn 3de en 4de goal maakte. In de laatste aanval voegde Martijn zich ook toe aan de scorelijst, hij bepaalde van afstand de ruststand op 4-9.

De lijn die was ingezet voor rust werd doorgetrokken na de pauze, waarbij Martijn de score van deze helft weer wist te openen. Maaike Kuipers, in de rust in het veld gekomen voor Jozina, liet van haar gelden door een goal te maken van afstand. Anke deed dit kunstje even haarfijn over en zo hadden 8 verschillende spelers van VZK/Donkerbroek samen gezorgd voor 12 goals. Martijn, Wout-Jan en Erik vervolgden de run van 11(!) achtereenvolgende goals, waarna SDO weer van zich liet spreken. De gasten lieten de teugels wat vieren en de thuisspelende ploeg ging ook weer mee scoren. Wout-Jan, Maaike, Janneke en Erik wisten nog te scoren en dat bepaalde de einduitslag op 8-19. Nu kan iedereen zich rustig voorbereiden op de zaalcompetitie, waarin de combinatieploeg al haar wedstrijden op zaterdag zal gaan spelen. Ze zullen een combinatie van bekende en onbekende ploegen treffen, dus dat beloofd weer een leuke competitie te worden.

Doelpunten:

Bart (4x), Martijn, Wout-Jan en Erik (allen 3x),

Maaike en Janneke (beiden 2x),

Aukje en Anke (beiden 1x)

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?