Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


Stadskanaal - VZK/Donkerbroek

Zaterdag 2 februari 2019--

Op de zaterdagochtend ging de Groen Goed combinatie op bezoek bij de hekkensluiter. Henk Heeroma mocht het team vandaag naar de overwinning coachen, en dat probeerde hij te doen met de volgende mensen. Aukje Ekkels, Anke Postma, Wout-Jan Donker en Luco van de Wolfshaar startten in het eerste aanvalsvak en Jozina Donker, Maaike Kuipers, Martijn Menken en Erik van Zanden in het andere vak. Met de wetenschap dat de thuisploeg tot nu toe nog geen wedstrijd gewonnen had, maar wel elke keer veel weerstand heeft geboden werd er op gehamerd om scherp te beginnen aan de wedstrijd.

De eerste paar minuten vloog VZK dan ook uit de startblokken. Binnen een kort tijdsbestek waren Luco, Wout Jan, Jozina en Erik trefzeker. Verdedigend werden er veel ballen onderschept waardoor de aanval veel tijd kreeg om het gat van de korf te vinden. Stadskanaal ging ook mee scoren en zo vervolgde het scoreverloop de rest van de eerste helft bijna om en om. Via 2-4 kwam de thuisploeg nog eenmaal op 1 punt verschil (6-7), maar daarna namen de blauwhemden afstand. Voor rust werd een sterke fase ingezet en liep VZK uit naar 8-13. In de rust werd benadrukt dat er gebruik gemaakt moest worden van de ruimte die gegeven werd. Verdedigend veel druk blijven geven en de wedstrijd tot een goed einde brengen was dan ook de opdracht.

Ook in de tweede helft was duidelijk dat VZK de sterke ploeg was vandaag, en lieten ze zien ook over alle schijven te kunnen scoren. Met verzorgde aanvallen en een aantal mooie goals speelden de gasten een volwassen potje korfbal en wisten zo de return tegen Stadskanaal ook te winnen. Va 10-17 werd de wedstrijd uiteindelijk afgesloten met een duidelijke 13-23 overwinning. Als de afronding nog wat soepeler hadden de gasten vandaag ook zomaar de 30 kunnen aantikken, maar hiervoor had de ploeg niet de nodige scherpte vandaag. Desalniettemin een mooie overwinning en weer wat  zelfvertrouwen gepompt in de weg naar de return tegen TFS. Hier heeft de ploeg nog een appeltje mee te schillen, want de uitwedstrijd werd vorig jaar verloren. Als VZK/Donkerbroek deze wedstrijd wel weet te winnen komt de ploeg naast TFS in punten en stijgen ze weer een plekje op de ranglijst.

Doelpunten:

Jozina (4x) Anke (2x) Aukje (1x) Maaike (3x) Erik (2x) Martijn (1x) Luco (4x) Wout Jan (6x)

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?