Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


TFS - VZK/Donkerbroek

--zaterdag 1 december-- 

De tweede zaalwedstrijd van het seizoen stond op het programma op deze donkere zaterdag. De wedstrijd werd gespeeld tegen TFS waar VZK/Donkerbroek op het veld nipt van had kunnen winnen. Helaas zat in de eerste helft de pit er bij VZK/Donkerbroek niet goed in waardoor ze op achterstand kwamen, die ze in een betere tweede helft niet meer goed konden maken.

In de aanval begonnen Wout-Jan, Martijn, Maaike en Aukje waardoor de verdediging bestond uit Erik, Bart, Anke en Jozina. Al snel stond TFS 2-0 voor door twee doorloopballen. Na de vak wissel was het Bart die door middel van een mooie uitstartbal de korf wist te vinden. Helaas antwoorde TFS daar gelijk weer op door van afstand te scoren. Met de stand op 3-1 was het Martijn die een klein kansje kon benutten door een mooie actie van Wout-Jan, 3-2. Telkens als VZK/Donkerbroek een stukje dichterbij kwam, was het TFS die de afstand steeds groter maakte. Door twee afstand schoten van TFS kwam de thuisploeg weer verder voor te staan op 5-2. Erik en Martijn wisten beiden weer de korf te vinden, 5-4. Echter was het TFS die zes maal achter elkaar scoorde op dit punt in de wedstrijd, waardoor de stand op 11-4 kwam te staan. Bart mocht nog een door Jozina meegekregen strafworp verzilveren waarop TFS weer antwoordde middels een afstand schot. Het laatste doelpunt voor rust kwam weer van Martijn die ook een strafworp verzilverde. Dit bracht de stand voor rust op 12-6.

In de eerste helft was het TFS die alerter en gretiger was om de wedstrijd te winnen en dat viel ook te zien aan de stand. In rust kreeg VZK/Donkerbroek een goede peptalk van de coach, die wilde meer scherpte en motivatie van zijn team. Dat was ook terecht en dus begon VZK/Donkerbroek met hoop aan de tweede helft.

Beide vakken liepen niet erg lekker en om daarin verandering te brengen werd Luco in de tweede helft ingewisseld voor Martijn. TFS begon sterk aan de tweede helft door gelijk weer te scoren. Echter Bart was lekker bezig vandaag en kreeg nog een doelpunt op zijn naam, 13-7. Nadat TFS weer gescoord had, kon ook Luco bijdragen door een afstand schot. Martijn werd ingewisseld voor Bart, en Bart werd er in de verdediging telkens ingezet voor Erik. VZK/Donkerbroek kwam op een gegeven moment nog terug op 3 doelpunten verschil door goals van Wout-Jan, Maaike, Anke, Jozina, Erik en Martijn. Het was op dat moment weer een spannende wedstrijd! TFS kon helaas wel de winst behouden. De wedstrijd was eigenlijk al gespeeld alleen liepen de spanningen tussen de spelers wel op. De wedstrijd werd met een stand van 23-17 eerder geëindigd door een aantal onsportieve ontwikkelingen in het veld.

Doelpuntenmakers: Maaike, Anke, Jozina en Wout-Jan 1. Bart, Erik en Luco 3. En Martijn 4.

Het tweede team van VZK/Donkerbroek moest dezelfde avond aantreden tegen het tweede team van Emmeloord. Ze hebben, ondanks het verlies, super goed gespeeld! Eindstand 27-19. Volgende week spelen zowel het eerste als het tweede van VZK/Donkerbroek tegen Thrianta in Hoogeveen.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?