Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


Thrianta - VZK/Donkerbroek

Zaterdag 8 december--

Afgelopen zaterdag is VZK-Donkerbroek naar Hoogeveen afgereisd om te spelen tegen niet al te bekende tegenstander Thrianta. In de aanval begonnen: Wout-Jan Donker, Martijn Menken, Aukje Ekkels en Maaike Kuipers. In de verdediging startte: Luco van de Wolfshaar, Bart de Jong, Jozina Donker en Janneke Dijkstra.

Het was Martijn Menken die de score opende voor VZK-Donkerbroek door het benutte van een strafworp. Op doelpunten van Thrianta antwoorde Bart de Jong, Martijn Menken, Jozina Donker en Maaike Kuipers van VZK-Donkebroek door ook te scoren. Tot aan 5-5 gingen beide ploegen gelijk op.

Ondanks goede aanvallen van VZK-Donkerbroek lukte het Thrianta wel om tot scoren te komen. Zo liepen de tegenstanders uit naar 10-5. Door een benutte vrijebal van Jozina Donker en een klein kansje van zowel Aukje Ekkels als Bart de Jong probeerde VZK-Donkerbroek het gat kleiner te maken met de tegenstanders. Dit liet Thrianta door zelf ook te blijven scoren voor de rust niet gebeuren. De stand bij rust was 14-8 in het voordeel van Thrianta.

Na de rust liet VZK-Donkerbroek door twee gescoorde afstanders van Luco van de Wolfshaar meteen zien het de tegenstander nog lastig te willen maken. Hier antwoordde de tegenstanders op door viermaal achterelkaar te scoren (18-10). Tot 21-13 wisten beide ploegen om en om te blijven scoren. Voor VZK-Donkerbroek scoorde Martijn Menken twee keer en Jozina Donker een keer van afstand.

De laatste 15 minuten van de wedstrijd was een sterke fase van VZK-Donkerbroek. Door vier doelpunten op rij van Jozina Donker, Bart de Jong en tweemaal Wout-Jan donker wist VZK-Donkerbroek dichter bij de tegenstanders te komen (21-17). Ondanks een sterke eindfase van VZK-Donkerbroek is het niet gelukt het verschil kleiner te maken dan drie doelpunten. De scheidsrechter floot af bij een eindstand van 23-19.

Doelpunten: Jozina Donker (5x), Martijn Menken (4x), Bart de Jong (3x), Wout-Jan Donker (3x) Luco van de Wolfshaar (2x) en Aukje Ekkels en Maaike Kuipers elk een.

Aankomende zaterdag avond speelt zowel het tweede als eerste van VZK-Donkerbroek thuis in sporthal De Bongerd in Haulerwijk.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?