Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


Vitesse - VZK/Donkerbroek

Afgelopen zondag 12 mei moest VZK/Donkerbroek aantreden tegen Vitesse. Door coach Otto van Zanden werd er gezegd dat dit team eigenlijk te laag in de ranglijst stond dan ze verdienden, dus dat VZK/Donkerbroek hun beste beentje voor moesten zetten om deze wedstrijd te kunnen winnen.

In de aanval begonnen Luco van de Wolfshaar, Wout-Jan Donker, Anke Postma en Aukje Ekkels. In de verdediging stonden Erik van Zanden, Bart de Jong, Maricia van Vilsteren en Jozina Donker.

In de beginfase van de wedstrijd werd gelijk duidelijk dat Vitesse de punten in Beilen wilde houden. Al snel stond Vitesse voor met 1-0 en kon dit doortrekken. Wout-Jan maakte de 1-1 waarna Vitesse de kansen die ze kregen afmaakten. Dit bracht de stand op 5-1 voor Vitesse. Jozina kreeg een strafworp mee die Bart verzilverde, 5-2. VZK/Donkerbroek wist dat ze iets moesten doen wilden ze deze wedstrijd nog kunnen winnen. Hoewel de aanvallen goed draaiden, vielen de goals niet wat maakte dat het korfballen voor VZK/Donkerbroek zwaar werd. Nadat Vitesse weer scoorde wisten ook Wout-Jan en Luco de korf te vinden door twee afstand schoten. Vitesse antoowrde direct door ook te scoren, stand 7-4. Net voor rust wist Maricia ook een kans te benutten en helaas wist Vitesse voor rust ook nog een keer te scoren. Met een ruststand van 8-5 gingen de teams naar de kleedkamer. Door coach Otto werd er gehamerd op beter verdedigen, Vitesse wist kansen te benutten die ze eigenlijk niet hoorden te krijgen.

In de tweede helft was het Vitesse die al eerste scoorde waarna Erik een afstandschot maakte. Weer scoorde Vitesse en hierna volgde een reeks van 4 doelpunten voor VZK/Donkerbroek gemaakt door Wout-Jan, Luco, Jozina en Martijn die er in was gekomen voor Bart. Het stond nu gelijk, 10-10 en dit maakte de wedstrijd spannend. Helaas wist Vitesse nogmaals te scoren door te snijden om het blok en zo een inloopbal te maken. In de laatste minuut werd Wout-Jan onterecht afgefloten voor aanvallende fout waarna het einde wedstrijd was. Hoewel de laatste minuten van de wedstrijd veel frustratie opbrachten bij VZK/Donkerbroek had Vitesse de wedstrijd gewonnen.

Doelpunten: Wout-Jan 3, Luco 2, Jozina 2, Bart 1, Martijn 1, Maricia 1, Erik 1.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?