Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


VZK/Donkerbroek - Club Brothers

Zondag 2 juni 2019 --

De belangen bij beide teams waren groot op deze zonovergoten zondag middag. Club Brothers zou bij winst kampioen worden en VZK zou zich bij winst zo goed als zeker stellen van de 2e plaats. Wat zou betekenen dat ze zouden kunnen promoveren. 8 van de 10 beste nummers twee komen in aanmerking om te promoveren en VZK zag dus kansen.

Dat het belang voor VZK groot was bleek niet in het eerste deel van de wedstrijd. VZK kwam namelijk gelijk op een 3-0 achterstand. Toch wist de thuisploeg zich te herpakken en door de spelers in de persoon van Luco en Martijn kwamen ze weer dichterbij. 3-2. Vanaf dit moment ging het weer redelijk gelijk op tot in de laatste minuten van de eerste helft. Voor rust wisten Erik en opnieuw Martijn de gele mand te vinden, maar de uitploeg wist daarentegen vlak voor het rust signaal nog 3x op rij nog te scoren en dat bracht de eindstand op 4-7.

CB ging op dezelfde voet verder zoals ze de eerste helft geëindigd waren, want ze scoorden gelijk weer twee achter elkaar. VZK liep eigenlijk elke keer een beetje achter de feiten aan in de tweede helft. CB had een groot rebound overwicht en wisten dit ook elke keer goed uit te buiten om hele lange aanvallen te spelen. De het middelste gedeelte van de 2e helft werd er weinig gescoord en ging het gelijk op. Luco en Bart (die ingevallen was voor Martijn) scoorde een prima doelpunt. Er volgde nog een klein eindspurtje van de blauwhemden, deze kwamen van Wout-Jan en Bart.

De club uit Groningen wist goed om te gaan met het warme weer en VZK was hiertegen minder gewapend. De eindstand was daarom ook 8-11 in het voordeel van de uitploeg.

Volgende week is er even een korte rustperiode. Ook wel stilte voor de storm, want de week erna staat DIO op het programma, wat gegarandeerd spektakel oplevert. Dus dan zal VZK/ Donkerbroek weer volle moed strijden om promotie naar de 2e klasse vast te stellen.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?