Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


VZK/Donkerbroek - De Pein   01-10-2017

Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd tegen het voormalige team van Coach Otto van Zanden op het programma voor de combinatieploeg van VZK / Donkerbroek. Het vlaggenschip moest aantreden tegen De Pein uit Opeinde.

De combinatieploeg begon sterk aan de wedstrijd en wist dit om te zetten in een doelpunt. Luco v/d Wolfshaar was trefzeker uit een afstandschot. De geelhemden trokken de stand in evenwicht door een afstandschot. Na de vakwissel scoorden de bezoekers door nogmaals een afstandschot te scoren. De combinatieploeg kwam wederom op gelijke hoogte door een inloopbal van Maaike Kuipers. Vervolgens was het Luco v/d Wolfshaar die VZK / Donkerbroek weer op voorsprong zette middels een afstandschot. De bezoekers wisten de korf ook weer van afstand te vinden, waardoor de stand weer op gelijke hoogte was.

Vervolgens was het Wout-Jan Donker die Friese combinatieploeg op 2 punten verschil zette door een afstander en een omdraaibal te benutten. De Pein kwam via een afstandschot weer dichterbij, wat de stand op 5-4 bracht in het voordeel van de Blauwhemden. Aukje Ekkels werd foutief afgestopt, waardoor Martijn Menken de toegekende strafworp kon verzilveren.

Janneke v/d Meulen bracht de stand op 7-4 via een doorloopbal. Een heer van de Pein was trefzeker van afstand, waarna Martijn Menken de ruststand bepaalde op 8-5 middels een klein kansje.

Na de rust kwam de combinatieploeg onder leiding van Otto van Zanden goed uit de strartblokken. Eerst was het Martijn Menken die wederom een strafworp verzilverde, waarna Wout-Jan Donker via een afstandschot de stand naar 10-5 tilde. Vervolgens was een heer van de Pein trefzeker via een doorloopbal. Vervolgens waren het Martijn Menken en Luco v/d Wolfshaar die via een afstandschot en een doorloopbal de stand naar 12-6 tilden.

Vervolgens brak er een fase aan bij VZK / Donkerbroek waarbij het spel minder werd. De ploeg uit Opeinde daarentegen wist de korf wel te vinden, wat resulteerde in spannende eindstrijd. De geelhemden kwamen terug in de wedstrijd door terug te komen tot 13-11. VZK Donkerbroek kon via Luco v/d Wolfshaar de schade beperken (13-8 en 14-11).

In de slotminuten van de wedstrijd kwam de Pein op 14-13 via afstandschoten, waarna VZK / Donkerbroek via Janneke v/d Meulen de 15-13 noteerde via een afstandschot. In de slotseconden van de wedstrijd kwam de Pein op gelijke hoogte door 2 maal van afstand te scoren.

Volgende week speelt de combinatieploeg uit tegen de medekoploper Koru uit Uffelte. Tussendoor reist het vlaggenschip dinsdag 3 oktober eerst af voor een bekerwedstrijd naar het Groningse Winsum om te spelen tegen DWA / Argo.

Doelpuntenmakers: Luco v/d Wolfshaar (5), Martijn Menken (4), Wout-Jan Donker (3), Janneke v/d Meulen (2) en Maaike Kuipers (1).

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?