Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


VZK/Donkerbroek - DTL

Zaterdag 31 maart 2018-- 

Nadat het combi-team van Haule en Donkerbroek knap de zware zaalcompetitie tot een goed einde wist te brengen (knappe 4de plaats) was het weer tijd om te veldcompetitie op te pakken. In het eerste deel wisten de blauwhemden 9 punten bij elkaar te spelen (4x winst, 1 gelijkspel en 2x een verliespartij) waardoor ze op de derde plaats kunnen starten aan de tweede helft van het seizoen. Vandaag stond zaterdagploeg DTL uit Hantum op papier, een onbekende ploeg voor de in Donkerbroek spelende Groen Goed combinatie. De eerste veldwedstrijd wist VZK nog knap te winnen, waarna DTL geen punt meer heeft verloren en dus de ranglijst aanvoert. Doel vandaag was om ervoor te zorgen dat DTL niet op voorsprong wist te komen, met de kennis dat de ploeg heel traag korfbal speelt en dus het tempo volledig uit de wedstrijd weet te halen.

Het spel in de eerste helft was wat aftastend, hier en daar nog even wennen aan het veld, maar toch wisten beide ploegen aardig wat goals te maken. Luco van de Wolfshaar opende de score met een klein kansje, waarna DTL brutaal uitliep naar 1-3. Het lengte-overwicht werd goed uitgespeeld door de uitploeg en samen met het trage spel was iets waar de thuisploeg geen raad mee wist. Taak was om het eigen spelletje te blijven spelen, wat ook volwassen weer werd opgepakt. Een vakwissel van Maaike Kuipers en Anke Postma moest dit wellicht gaan bewerkstelligen. Luco verzilverde nogmaals een klein kansje, waarna DTL het gat weer naar 2 bracht. Erik van Zanden was tweemaal trefzeker waardoor de ploegen weer in evenwicht waren. Een wat sterkere fase van de thuisploeg werd ingezet en wist via Erik (2x) Luco (3x strafworp) en Wout-Jan Donker nog tot een tiental goals te komen in de eerste helft. DTL zette hier één goal minder tegenover, wat betekende dat beide teams de kleedkamers konden gaan opzoeken met een 10-9 ruststand. Vlak voor rust kwam Bart de Jong in het veld voor de geblesseerd geraakte Luco, waardoor er ook meer reboundkracht in het vak kwam.

DTL kwam aanzienlijk sterker uit de kleedkamers en wist 4 maal achtereenvolgend te scoren. Het trage spel van de uitploeg deed de thuisploeg niet ten goede, want ze wisten niet het flitsende spel op de mat te leggen waardoor het combiteam menig wedstrijd al winnend wist af te sluiten. Martijn Menken verzilverde nog een strafworp, maar nog twee goals van DTL betekende dat er een gaatje geslagen was van 4 (11-15). VZK bleef goede aanvallen opzetten, maar wist de druk op DTL niet te verhogen door tweemaal op rij te scoren. Scores van Janneke van der Meulen, Bart en Martijn werden alle drie beantwoord door goals van DTL. Het gaatje kon dus niet verkleind worden en met nog ruim 5 minuten te spelen leek de wedstrijd gespeeld te zijn. Goals van Wout-Jan en Bart betekende nog wel een kleine eindspurt, maar deze kwam eigenlijk te laat om de wedstrijd nog om te kunnen bouwen. Bij 16-18 floot de scheidsrechter af, wat jammer genoeg voor de thuisploeg geen loon na werken bleek. Volgende week mogen de blauwhemden op zondag weer proberen, in een uitwedstrijd tegen het welbekende DES uit Norg.

Doelpunten;

Luco (5x, waarvan 3x strafworp), Erik (4x), Bart, Wout-Jan en Martijn (allen 2x) en Janneke (1x)

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?