Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


VZK/Donkerbroek – It Fean/Boelenslaan

zaterdag 15 december 2018-- 

Zaterdag 15 december trad VZK/Donkerbroek aan tegen het team van oud-trainer/coach Lammert van Veen, It Fean/Boelenslaan. Vooraf was duidelijk dat dit een lastige wedstrijd zou worden en het werd tijd voor VZK/Donkerbroek om na 2 verloren wedstrijden weer punten te pakken.

In de aanval begonnen Luco v/d Wolfshaar, Wout-Jan Donker, Anke Postma en Aukje Ekkels en in de verdediging begonnen Bart de Jong, Erik van Zanden, Janneke Dijkstra en Jozina Donker.

In de beginfase van de wedstrijd werd duidelijk dat beide teams voor de punten wilden strijden. Tot een stand van 5-5 ging het gelijk op. Daarna nam de thuisploeg het heft in handen, door uit te lopen tot 7-5, deze voorsprong wisten ze vast te houden tot een stand van 9-8. De gasten maakten 9-9 en gingen met een lichte voorsprong de rust in, ruststand 10-11.

In de pauze werd besproken dat we meer duels onder de korf moesten winnen. Het duurde in het begin van de tweede helft erg lang voordat er weer gescoord werd. Maaike Kuipers kwam in het veld voor Anke Postma. Uiteindelijk scoorden de gasten en ze wisten hun voorsprong uit te breiden naar een stand van 12-15. Het spel werd fysieker, dit kwam mede doordat de arbiter dit toeliet. Hier maakte VZK/Donkerbroek gebruik van en wist de stand weer gelijk te trekken,  15-15. Maar de thuisploeg was vast beraden om te winnen en ze vochten door tot 18-15. In de slotfase wisten ze het goed uit te spelen, dit bracht de eindstand op 19-16. Het was geen gemakkelijke wedstrijd, maar de overwinning gaf een goed gevoel.

De doelpunten zijn gemaakt door: Erik 7x, Wout-Jan 4x, Luco 3x, Bart 2x, Janneke, Anke en Jozina.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?