Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


VZK/Donkerbroek - It Fean/Boelenslaan

Zaterdag 29 februari 2020--

Afgelopen zaterdag mocht het vlaggenschip van VZK/Donkerbroek thuis aantreden tegen It Fean /Boelenslaan. De vorige ontmoeting werd gewonnen door de roodhemden, terwijl VZK / Donkerbroek moest winnen om een gedeelde leiding te houden in de competitie.

In de aanval begonnen Luco v/d Wolfshaar, Arno Kristiaan, Anke Postma en Aukje Ekkels. In de verdediging startten Erik van Zanden, Bart de Jong, Maaike Kuipers en Jozina Donker.

De wedstrijd tussen de combinatie teams startte voor de GroenGoed-combinatie voortvarend. Via 2 vrije ballen zette Luco v/d Wolfshaar de eerste twee doelpunten op het scorebord. Vervolgens mocht Bart de Jong door een overtreding van de roodhemden een strafworp benutten. De gasten namen vervolgens de leiding in de wedstrijd door 4 maal achtereenvolgend van afstand te scoren.

Maaike Kuipers zette de ploeg onder leiding van Otto van Zanden weer op gelijke hoogte door een vrije bal te benutten. De ingevallen Martijn Menken mocht door foutief afstoppen een strafworp nemen. Hierdoor kwamen de blauwhemden weer op voorsprong in de wedstrijd (5-4).

Tot de pauze wist combinatieploeg uit de stellingwerven slechts eenmaal te scoren via Bart de Jong, terwijl de gasten nog drie keer de korf wisten te vinden. Hiermee kwam de ruststand op 6-7 in het voordeel van It Fean / Boelenslaan.

Na de rust kon VZK / Donkerbroek vooral verdedigend uit een ander vaatje tappen, waardoor het spelbeeld iets rooskleuriger was voor de ploeg uit de stellingwerven. Eerst was Martijn Menken trefzeker van afstand, waarna Erik van Zanden en Jozina Donker scoorden. Martijn Menken was wederom trefzeker van afstand, waarna It-fean haar eerste doelpunt scoorde in de 2e helft.

VZK / Donkerbroek reageerde direct via Maaike Kuipers door 2 maal van afstand te scoren. Dit bracht de tussenstand op 12-8. Uiteindelijk wist VZK / Donkerbroek de wedstrijd helemaal naar zich toe te trekken door via Luco v/d Wolfshaar, Bart de Jong de korf te vinden. Luco v/d Wolshaar bracht uiteindelijk de eindstand op 15-10 via een doorloopbal.

VZK / Donkerbroek kan terugkijken op een goede wedstrijd, waarbij het op alle fronten liet zien dat het bovenin de 3e klasse mee mag draaien. Door puntverlies van Olympia staat VZK/Donkerbroek samen met Roreko uit de Wijk op een gedeelde eerste plaats. Aankomend weekend staat er een uitwedstrijd gepland tegen Koru.

Topscoorders: Luco v/d Wolfshaar (4), Maaike Kuipers, Bart de Jong, Martijn Menken (allen 3), Jozina Donker en Erik van Zanden (beiden 1)

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?