Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


VZK/Donkerbroek wint helft van de wedstrijden op het veld.

De GroenGoed-combinatie moest de laatste 2 wedstrijden thuis aantreden tegen Rodenburg uit Leek en Kinea uit de Knipe. 20 Oktober stond de wedstrijd tegen Rodenburg op het programma. Het Friese combi-team begon voortvarend aan de wedstrijd en stond binnen enkele minuten op een 6-1 voorsprong via Woutjan, Luco en Martijn. Vervolgens kregen de Groningers meer grip op de wedstrijd en liep het scorend wat minder bij de blauwhemden. Rodenburg kon via doelpunten van de heren terugkomen tot een stand van 8-8. De ploeg onder leiding van Otto van Zanden bracht de ruststand op 14-10 met doelpunten van Luco, Bart, Aukje en Martijn.

Na de rust was het wederom Rodenburg die langszij kwam in een gelijk opgaande wedstrijd. Via een 15-15 tussenstand nam Rodenburg de leiding van de wedstrijd over door 16-18 te maken. VZK/Donkerbroek vond de aansluiting bij de 20-20 via Jozina, Woutjan en Martijn. VZK/Donkerbroek kwam via geduldig spel via Woutjan op een 21-20 voorsprong. Rodenburg kwam wederom op gelijke hoogte, waarna Maaike de 22-21 op papier zette. De spannende wedstrijd was de 4e op rij die gewonnen werd door de GroenGoed combinatie.

Doelpuntenmakers: Woutjan (6), Martijn (5), Luco (3), Aukje (3), Bart (2), Maaike (2) en Jozina (1).

Zondag 27 oktober stond de laatste veldwedstrijd op het programma. Kinea uit de Knipe kwam op bezoek. De vorige ontmoeting tussen beide teams eindigde in een 18-15 overwinning voor de ploeg uit de Knipe. Het was taak voor de combinatieploeg om nu deze wedstrijd wel winnend te eindigen, zodat het na de zaal makkelijker overleven zou worden.

Kinea begon scherp aan de wedstrijd door direct een verschil van 2 doelpunten te maken (1-3). VZK/Donkerbroek kwam via Luco en Woutjan terug op gelijke hoogte. Na de 3-4 scoorde Martijn vanaf de stip weer de gelijkmaker, waarna VZK/Donkerbroek tot de pauze het gaatje kon behouden. Via Maaike, Woutjan (2x) en Martijn kwam de 9-8 ruststand op het scoreformulier.

Na de pauze begon de ploeg onder leiding van Otto van Zanden voortvarend door de voorsprong uit te breiden naar 11-8 via Woutjan en Martijn. Vervolgens brak een fase aan waar Kinea goed verzorgd korfbal liet zien en VZK/Donkerbroek daar niet op kon antwoorden. 4 Doelpunten op rij voor Kinea waren het gevolg, waarna Maaike de stand weer op gelijke hoogte bracht (12-12). Doelpunten van Woutjan (2x) en Maaike zorgden ervoor dat de Friese combinatieploeg Kinea bij kon blijven in het scoreverloop tot 15-15. Vervolgens was het Kinea dat de eindstand op 15-16 bepaalde in het voordeel van Kinea.

VZK/Donkerbroek kan na het promoveren van afgelopen zomer terugkijken op een goede eerste competitiehelft. Van de 8 wedstrijden werden er 4 gewonnen, waarbij het de 4e plek bezet houdt op de ranglijst. Het weekend van 23 november start de zaalcompetitie weer.

Doelpuntenmakers: Woutjan (6), Luco, Maaike en Martijn (allen 3).

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?