Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


VZK/Donkerbroek - NQL

Zaterdag 12 januari-- 

In het nieuwe jaar stond op deze regenachtige zaterdag de thuiswedstrijd tegen het onbekende NQL uit Burdaard/Rinsumageest op het programma. De thuisploeg had, met 1 wedstrijd meer gespeeld, 1 punt voorsprong op de gasten en waren vastberaden dit vandaag te vergroten. In de kerstvakantie had de GroenGoed combinatie nog het jaarlijkse De Jong Pallets toernooi in Olderberkoop gewonnen en met dit in het achterhoofd kon de ploeg beginnen aan deze pot. Het eerste aanvalsvak bestond uit Anke Postma, Aukje Ekkels, Martijn Menken en Luco van de Wolfshaar. Het andere vak werd ingevuld door Jozina Donker, Maaike Kuipers, Erik van Zanden en Bart de Jong.

De blauwhemden begon de wedstrijd sterk en wist dan ook de eerste drie goals te maken. Achtereenvolgend waren het Luco, Martijn en Erik die het gat van de korf wisten te vinden. De uitploeg deed wat terug en nam hierop direct een time-out om het spel te ontregelen. Het leek niet echt te werken, want de thuisploeg zette de goede lijn door. Via goals van Luco, Erik en Bart en één tegengoal werd de stand halverwege de eerste helft op 6-2 gezet. Een wat minder scherpe fase brak aan in de aanval waar kansen onbenut gelaten werden, waarop NQL weer wat terug in de wedstrijd kon komen. Na 3 goals van de tegenpartij wisten Bart en Maaike de score van VZK weer op te krikken naar 8, waarna de laatste goal van de eerste helft werd gemaakt door NQL.

Met een 8-6 ruststand werden de kleedkamers opgezocht, hier werd nog even gehamerd op het feit dat de wedstrijd nog lang niet gewonnen was. We waren wel de bovenliggende ploeg, maar waren hier en daar wat slordig in de afronding. Erik gaf het goede voorbeeld door in de eerste aanval na de rust direct van afstand te scoren. NQL liet zich nog niet van het veld slaan en gaf hierop direct weer een antwoord. Het scoreverloop was sowieso om en om na rust, wat na 10 minuten in de tweede helft de score op 12-10 bracht. Martijn, Bart en nogmaals Martijn waren trefzeker. Toen brak er een erge sterke fase aan, waarin de wedstrijd door het volwassen spelende VZK/Donkerbroek beslist werd. Deze fase wist de thuisploeg 8x te scoren, waar NQL maar 2 goals tegenover wist te zetten. In deze fase werd Luco vervangen door Wout-Jan Donker. Erik, Maaike (2x), Martijn (2x), Aukje en Jozina (2x) brachten het doelpuntentotaal op 20. NQL gooide het balletje nog twee maal door de korf, waarna het slotakkoord voor Erik was.
Hij bepaalde de eindstand op 21-14.

Volgende week staat de derby in en tegen DIO Oosterwolde op het programma. Deze ploeg staat nog ongeslagen bovenaan en zullen dus gebrand zijn om dit zo te behouden.

Doelpunten vandaag:

Martijn (6x), Erik (5x), Bart (3x), Luco (2x), Jozina (2x), Maaike (2x), Aukje (1x)

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?