Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


VZK/Donkerbroek - Olympia

zaterdag 8 februari 2020--- 

Op zaterdag 8 februari had de selectie van VZK/Donkerbroek een thuisspeeldag. Westergo 2 kwam bij het tweede team van VZK/Donkerbroek op bezoek. VZK/Donkerbroek 2 kon, na een spannende wedstrijd met een eindstand van 15-10, de punten thuis houden. Hierna was het de taak aan het eerste team om dit voorbeeld te volgen. Olympia 1 stond samen met onder andere VZK/Donkerbroek op een gedeelde eerste plek dus het beloofde een spannende wedstrijd.

In de aanval begonnen Anke, Aukje, Luco en Wout-Jan. In de verdediging begonnen Maaike, Jozina, Erik en Bart. Luco kwam in het begin van de eerste helft ongelukkig neer en kon de wedstrijd niet verder spelen. Arno nam zijn plek in. Olympia begon sterk aan de wedstrijd. VZK/Donkerbroek kwam gelijk achter te staan met 0-2. Jozina was de eerste die antwoorde vanuit VZK/Donkerbroek 1-2. Olympia antwoordde met een doorloopbal 1-3. VZK/Donkerbroek had aan het begin van de wedstrijd moeite om te scoren en het verdedigend dicht te houden. Naar mate de wedstijd vorderde kreeg de thuisploeg meer controle over de wedstrijd. Van een 1-3 stand wist VZK/Donkerbroek 6-3 te maken door doelpunten van 3 maal Wout-Jan, Bart en Erik. Hierna volgden om en om doelpunten. VZK/Donkerbroek nam het voortouw maar Olympia had de strijd nog niet op gegeven en bleef in de buurt. Met een 11-8 stand gingen de teams de rust in.

Olympia wist in de eerste helft VZK/Donkerbroek bij te houden. Dit betekende dat er de tweede helft scherper gespeeld moest worden om de punten thuis te houden.

VZK/Donkerbroek wist de tweede helft sterk en overtuigend te beginnen door drie maal achter elkaar te scoren. Hierna antwoorde Olympia nog een keer, 14-9, en weer volgde er een reeks doelpunten voor de thuisploeg wat de stand op 21-9 bracht. Olympia scoorde in de laatste fase van de wedstrijd nog wel een aantal keer maar de wedstrijd was gespeeld, eindstand 24-13. VZK/Donkerbroek wist in de tweede helft de juiste mensen te vinden en liet mooi spel zien.

Op 28 februari treed de selectie van VZK/Donkerbroek in de Bongerd aan. VZK/Donkerbroek 2 speelt dan een wedstrijd tegen DTL 2 en VZK/Donkerbroek 1 speelt tegen It Fean/Boelenslaan 1.

Doelpuntenmakers: Wout-Jan 6, Arno 5, Maaike 4, Jozina & Bart 3, Anke 2 en Erik 1.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?