Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


VZK/Donkerbroek - TFS

Zondag 21 april 2019--

Op de zonnige zondag middag speelde het eerste van VZK tegen bekende tegenstander TFS uit Drachtstercompagnie. Wedstrijden tussen beide ploegen staan vaak gerant voor spanning. In de aanval startten Wout-Jan Donker, Luco van de Wolfshaar, Aukje Ekkels en Anke Postma. In de verdediging begonnen Bart de Jong, Erik van Zanden, Jozina Donker en Maaike Kuipers. Voorafgaand aan deze wedstijd heeft het tweede van VZK een puntje weten te pakken door gelijk te spelen tegen De Pein 2.

Wout-Jan Donker maakt voor VZK- Donkerbroek het eerste doelpunt van de wedstrijd. Ook Erik van Zanden en Aukje Ekkels weten de korf van afstand te vinden. Tegenstander TFS blijft meespelen en weet de korf ook te vinden. In deze beginfase van de wedstrijd gaan beide ploegen tot 4-3 in het voordeel van VZK-Donkerbroek gelijk op. Door het fellere spel van TFS, wat in deze fase van de wedstrijd bij VZK wat ontbrak, weet de ploeg uit Drachtstercompagnie de wedstrijd wat meer naar zich toe te trekken. Een reeks van zes doelpunten van de tegenstanders weet VZK-Donkerbroek door een afstander van Wout-Jan Donker en een klein kansje van Luco van de Wolfshaar te doorbreken.

Bij een stand van 6-9 werd er afgefloten voor de pauze. In de rust werd bij VZK-Donkerbroek duidelijk gemaakt dat ze er de tweede helft een tandje bij moesten doen om de punten in Donkerbroek te houden.

In de tweede bleek de pauze speech van coach Otto van Zanden te hebben geholpen. VZK wist in de tweede helft de korf veel beter te vinden. De eerste vier doelpunten waren voor de Groengoed Menken combinatie. Na een tegen treffer volgde zelfs een serie van zes doelpunten, gescoord door Jozina Donker en Luco van de Wolfshaar elk twee maal en Aukje Ekkels en Anke Postma. Ook in de slotfase bleef VZK-Donkerbroek tot scoren komen. Bij een stand van 19-11 klonk het eindsignaal van de wedstrijd.

Door een sterke tweede helft, waar VZK-Donkerbroek aanvallend zelf 13 keer wist te scoren tegenover twee doelpunten van tegenstander TFS, houdt de Groengoed Menken combinatie de punten thuis.

Doelpunten makers: Luco van de Wolfshaar 5, Wout-Jan Donker 4, Bart de Jong 2, Aukje Ekkels 2, Jozina Donker 2, Erik van Zanden 2, Anke Postma en Maaike Kuipers

De aankomende drie weken zullen er geen wedstrijden gespeeld worden. Op zondag 12 mei speelt VZK-Donkerbroek 1 zijn eerst volgende wedstrijd tegen Vitesse 1 in Beilen.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?