Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


VZK/Donkerbroek - Thrianta

Zaterdag 2 maart 2019 --

Dit weekend had VZK/Donkerbroek, zowel het eerste als het tweede, Thrianta op bezoek. Het zouden spannende wedstrijden worden, net als de uitwedstrijden tegen deze vereniging. Die werden door het tweede van VZK/Donkerbroek destijds gewonnen, en door het eerste destijds verloren. Dit hield in dat het eerste iets goed moest maken.

In de aanval begonnen Wout-Jan Donker, Luco van der Wolfshaar, Anke Postma en Aukje Ekkels. In de verdediging Erik van Zanden, Martijn Menken, Maaike Kuipers en Jozina Donker. Onder leiding van Otto van Zanden begon VZK/Donkerbroek sterk aan de wedstrijd door drie maal achter elkaar te scoren. Luco, Wout-Jan en Erik waren achter elkaar van afstand trefzeker. Thrianta antwoorde met twee afstanders wat de stand op 3-2 bracht voor de thuisploeg. Wout-Jan bracht de stand op 4-2 door een mooie doorloopbal. Thrianta antwoorde weer met een afstandschot. VZK/Donkerbroek wist steeds meer uit te lopen door een aantal afstand schoten en een tweetal strafworpen die Maaike versierde en Martijn kon verzilveren. Met inmiddels de stand op 8-4 leek VZK/Donkerbroek de wedstrijd in de hand te hebben. Echter voor rust kwam Thrianta steeds dichterbij door elk doelpunt van VZK/Donkerbroek te beantwoorden met twee doelpunten. Erg spannend werd er gefloten voor rust met een tussenstand van 12-10.

Na de rust was het Erik die als eerste de korf weer wist te vinden, waarna weer Thrianta antwoorde met een afstandschot. Hierna wist ook Anke te scoren van afstand waardoor de stand op 14-11 kwam. Op dit moment in de wedstrijd wist de GroenGoed combinatie niet te scoren, en helaas Thrianta wel. Dit maakte een ommekeer in de wedstrijd, 14-16. Maaike kreeg nog weer een strafworp mee, die Martijn weer verzilverde. Waarop Thrianta twee maal scoorde, 15-18. VZK/Donkerbroek had de hoop nog niet opgegeven en wist toch de korf weer een aantal keer te vinden. Om en om werd er gescoord door de ploegen maar helaas trok het eerste van VZK/Donkerbroek aan het kortste eind. Met de eindstand van 22-24 was de wedstrijd toch nog uit handen gegeven.

Gelukkig voor VZK/Donkerbroek kon het tweede de punten wel thuis houden. Met een eindstand van 12-11 voor de thuisploeg was het een spannende wedstrijd die goed werd uitgespeeld.

Volgende week speelt VZK/Donkerbroek 1 uit tegen It Fean/Boelenslaan 1.

Doelpunten: Wout-Jan (6), Martijn (4), Luco, Erik & Anke (3), Jozina (2) en Maaike (1).

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?