Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


VZK/Donkerbroek - Vitesse

zondag 23-09-2018 -- Na twee zondagen met mooi korfbalweer was dit weekend het herfstweer aangekomen en dus beloofde het een regenachtige dag te worden. De thuisploeg wist de eerste twee wedstrijden te winnen en de gasten van vandaag hadden nog geen punten kunnen pakken. Desalniettemin was het zaak aan de GroenGoed combinatie om scherp te beginnen en de winnende lijn door te trekken. Hoe graag beide ploegen ook wilden, de eerste helft was er één met weinig goals. Gelukkig werd dit de tweede helft beter opgepakt zodat er uiteindelijk nog een degelijk pot op de mat werd gelegd.

De eerste aanval, bestaande uit Wout-Jan, Luco, Maaike en Janneke wist in de eerste poging niet de korf te vinden, waar de bezoekers dat wel wisten te doen. Niet veel later waren de ploegen weer in evenwicht na een aftandschot van Luco. De tweede aanval; Bart, Erik, Anke en Jozina waren toen aan bod om het goede aanvalsspel van afgelopen wedstrijden weer te vertonen. Zij wisten de thuisploeg dan ook voor het eerst op voorsprong te brengen middels een mooie uitstartbal van Jozina. Het natte weer speelde duidelijk parten in het spel van beide ploegen, want menig speler bleek moeite te hebben met de gladde ondergrond. Vitesse wist de stand weer gelijk te trekken uit een strafworp en na een dikke tien minuten werd er weer gewisseld van functie. Het eerste aanvalsvak wist de thuisploeg nu op een voorsprong te brengen van 2 doelpunten na een afstandsschot van Luco, gevolgd door een afstander van Maaike. Hierna brak een doelpuntloze fase aan, waar aan de ene kant veel pech was is de afronding en aan de andere kant goed verdedigd werd door beide ploegen. Met deze stand floot de goed leidende van der Tuin na 30 minuten voor de theepauze.

In de rust werd afgesproken dat er iets meer energie gestoken moest worden in het kunnen uitvoeren van aanvallen met meerdere doelpogingen, daar waar het in de eerste helft nogal eens aan schortte. Met goede moed werd het veld weer opgezocht, om hopelijk meer goals te kunnen produceren in de tweede helft. Erik gaf het goede voorbeeld door een afstandsschot te verzilveren, waarna Vitesse het gat weer terug bracht naar 2 (5-3). Opnieuw sterk verdedigend werk en mooie aanvallen van de blauwhemden zorgden ervoor dat VZK/Donkerbroek kon weglopen van de tegenstanders. Wout-Jan wist een verkregen strafworp te scoren en Luco een afstander. Vitesse gaf zich nog niet gewonnen en wist in de hierop volgende fase ook 3 keer te scoren, waar de thuisploeg (Erik) één goal tegenover kon zetten (8-6). Nog één keer met zijn allen aanzetten en de wedstrijd kon worden binnen gehaald. Voor de thuisploeg waren Erik, Wout-Jan en Luco nog trefzeker en Vitesse zette hier 1 goal tegenover. Na 60 minuten korfbal was er een povere 11-7 uitslag, maar daarmee wel gewoon weer de winstpunten voor de thuisploeg. Volgende week speelt het vlaggenschip thuis tegen de welbekende ploeg uit de Pekela’s, wat in het verleden altijd mooie wedstrijden opleverde.

Voor deze wedstrijd speelt VZK/Donkerbroek 2 tegen Dio 2, waarbij het tweede hoopt de eerste punten te kunnen gaan binnen halen. Elke week wordt er weer beter gespeeld, maar nu nog zaak om het betere spel om te zetten in een overwinning. Om 1u start deze wedstrijd, gevolgd door de wedstrijd VZK/Donkerbroek 1 – WSS 1 om half.

Doelpunten vandaag: Luco (4x), Erik (3x), Wout-Jan (2x), Maaike en Jozina (beiden 1x)

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?