Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


VZK/Donkerbroek - WSS

Op deze zonovergoten zondag 22 april, stonden de beide eerste teams van de Groen Goed combinatie en de ploeg uit de Pekela’s voor de vierde keer dit speeljaar tegen over elkaar. In de zaal wisten beide ploegen één keer te winnen en de uitwedstrijd op het veld werd knap gewonnen door VZK/Donkerbroek. Het verschil tussen de ploeg vooraf was dan ook 4 punten in het voordeel van de blauwhemden; op de ranglijst een verschil tussen plek 3 en plek 5. VZK begon in haar vertrouwde opstelling aan de wedstrijd, nadat het VZK/Donkerbroek nog knap zag winnen van het bekende Lintjo 3 (13-11).

Het weer was ideaal voor een mooi potje korfbal, waar beide ploegen ook zeker de inzet voor toonden om dit waar te maken. Al vrij vlot wist de thuisploeg te laten zien waarvoor er vandaag gekorfbald werd, en pakte via de 1-0 (afstandsschot van Anke Postma) met goed verzorgd korfbal een 5-2 voorsprong. WSS kwam even brutaal terug en kwam op 1-2, maar hierna waren achtereenvolgend Erik van Zanden, Wout-Jan Donker, Luco van de Wolfshaar en nogmaals Erik trefzeker. Het warme weer zorgde er wel voor dat het tempo in de wedstrijd iets lager lag, maar dit deed het vertoonde spel zeker niet te kort. De hele ploeg werkte met elkaar en dat werd dan ook beloond met doelpunten. WSS verkleinde het gat nog even naar 5-3, maar hierna was het weer de beurt aan VZK. Door goed uitgespeelde aanvallen wisten zowel Luco als Wout-Jan van afstand te scoren en zo een verschil van 4 op het scorebord te brengen. WSS deed wat terug, waarna Martijn Menken nog wist te scoren uit een uitstarter onder de korf. De scheidsrechter gaf even wat tijd voor een drinkpauze, wat achteraf een omslagpunt bleek te zijn voor WSS. Voor rust was de uitploeg nog 2 maal trefzeker.

Direct na rust zette de withemden uit de Pekela’s deze lijn door en wisten 4 keer achter elkaar te scoren. Waar VZK de hele eerste helft aan de goede kant van de score wist te blijven, was het nu tijd dat het goede spel weer werd opgepakt. Martijn pakte de ploeg bij de hand, en dichtte het gat middels een strafworp en een afstander. WSS maakte een kansje onder de korf, waarna de thuisploeg weer de voorsprong wist te pakken. Anke scoorde de gelijkmaker, waarna Martijn weer vanaf de stip het gat van de korf wist te vinden (12-11). WSS liet blijken dat het vandaag graag 2 punten wilde meenemen en kwam via een sterke fase weer tot het gaatje van 2. Luco wist de thuisploeg nog op voorsprong te zetten met een fraaie doorloopbal, maar hier werden dan weer 3 goals tegenover gezet. Anke maakte haar 3de met een slimme omdraaibal, waarna WSS twee minuten voor tijd de genadeklap leek uit te delen door op 14-16 te komen. De thuisploeg deed er alles aan om alsnog een punt of twee te kunnen pakken en ging collectief voor elke bal. Maaike Kuipers zorgde voor de aansluitingstreffer en in de laatste minuut wist Janneke van der Meulen een klein kansje om te zetten in de knappe gelijkmaker. Hierna hadden beide ploegen nog één aanval om toch aanspraak te maken op de volle twee punten, maar geen van beide wist nog te scoren. Door het verdiende punt verzekerd VZK/Donkerbroek zich ook op het veld van nog een jaar derde klasse en lijkt het af te stevenen op een knappe derde plek. De laatste drie wedstrijden kan er vrijuit gekorfbald worden en het seizoen mooi afsluiten. In de tweede week van mei is de volgende wedstrijd, uit tegen het bekende de Pein.

Doelpunten vandaag:

Martijn (4x), Anke (3x), Luco (3x), Wout-Jan (2x), Erik (2x), Janneke (1x) en Maaike (1x)

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?