Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


VZK/Donkerbroek - WSS

Zondag 30 september; 

VZK dat in de afgelopen weken nog niet een keer heeft verloren, moest vandaag aantreden tegen WSS. Dit is altijd een beladen wedstrijd en dat zou op deze bewolkte zondag ook weer het geval zijn.

Opstelling: Verdediging met Erik van Zanden, Bart de Jong, Anke Postma en Jozina Donker.
De aanval begon met Luco van de Wolfshaar, Wout-Jan Donker, Maaike Kuipers en Aukje Ekkels.

In de eerste minuten liet VZK blijken dat het de 2 punten graag in de Haule wilden houden en kwamen gelijk op een 2-0 voorsprong door de heren in het aanvalsvak, Wout-Jan en Luco. WSS herpakte zichzelf goed en scoorde gelijk tegen, zelfs 3x achter elkaar. WSS op voorsprong. Toen brak een periode aan dat WSS telkens op voorsprong kwam, maar VZK telkens weer aan wist te klampen. Inmiddels 5-5. De doelpunten werden gemaakt door Aukje, Jozina en Wout-Jan. Dit kostte veel energie en hield dit niet heel lang vol. Daarom kon WSS uit beetje uitlopen naar 5-8. VZK deed er alles aan om niet met een ruime achterstand de kleedkamer in te gaan, dus zetten nog even aan. Voor rust scoorden Wout-Jan, Erik, Maaike en Bart nog een paar keer. Ook pakte WSS nog een paar puntjes mee wat de ruststand bracht op 11-12. Het kan dus nog alle kanten op.

Na de peptalk van coach Otto van Zanden kwamen de Hauleren goed uit de startblokken en wisten de achterstand gelijk om te buigen naar een voorsprong, door Erik en Wout-Jan en Janneke, die Anke afloste in de tweede helft. VZK houd de voorsprong de rest van de wedstrijd helemaal vast, wat tot frustratie leidde bij de tegenstander. De trainers waren verbaal teveel aanwezig volgens de scheidsrechter die daar vervolgens tegen optrad en 2 gele kaarten uitdeelde. Na rust heeft WSS de korf maar 3x weten te raken terwijl VZK dit vaker wist te doen door Bart, Luco en Wout-Jan. Wat de eindstand bracht op 18-15.

Terugkijkend op deze wedstrijd was het een wedstrijd met veel fysiek. Maaike was hier erg kien in en wist hierdoor 4 strafworpen te versieren, wat buitenkansen opleverde voor de VZKers.

Volgende week staat Roreko op het programma, VZK kan zich hier in de komende week op voorbereiden om daar een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

Doelpuntenmakers:

Wout-Jan Donker 7, Erik van Zanden 3, Luco van de Wolfshaar 2, Bart de Jong 2, Janneke van der Meulen 1, Maaike Kuipers 1, Aukje Ekkels 1, Jozina Donker 1

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?