Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


VZK/Donkerbroek - ZKC

15 september 2019 

Op deze zondag met prima weersomstandigheden stond de eerste thuiswedstrijd voor de GroenGoed combinatie in de 2de klasse op programma. Het onbekende ZKC uit Zuidwolde kwam op bezoek en van te voren waren de gastheren scherp gezet op de kwaliteiten van de tegenstander. Voor de wedstrijd was VZK/Donkerbroek 2 dichtbij wat puntjes, echter was ZKC 4 met 1 doelpunt aan het eind van de rit de gelukkige.

In een prima eerste helft met aantrekkelijk korfbal werd een mooi spelletje neer gezet. De gasten kwamen beter uit de startblokken en konden dit gedurende de eerste helft ook vasthouden. De uitploeg beschikt over een goede ploeg en zou wel eens de topfavoriet kunnen zijn voor het kampioenschap in deze poule. VZK/Donkerbroek, dat voor het eerst in de historie aan dit niveau proeft, was in eerste helft als een ploeg aan het knokken voor wat het waard was en kon lang bijblijven. Bij een stand van 7-8 leek de ploeg dan ook gelijk te komen, maar dit mocht niet zo zijn. Hierna zette de uitploeg nog aan en zo gingen beide teams met 9-13 de kleedkamers in.

Na rust speelde de gasten een tactisch spelletje, en gingen ze heel erg veel op de gooiarmen en ballijnen verdedigen van VZK. De thuisploeg wist maar moeilijk met deze druk om te gaan en zo werd een tweede helft gespeeld met een heel ander spelbeeld. ZKC ging dan wel moeilijker scoren, maar zij kwamen wel toe aan goed opgezette aanvallen. In de tweede helft liep de uitploeg langzaam uit naar een dikke score, en zo ging deze wedstrijd als een kaars uit voor VZK/Donkerbroek. Een wedstrijd waar veel goede dingen naar voren kwamen, maar ook momenten waar het team collectief faalde en geen goed antwoord had op de druk die de ploeg kreeg. Eindstand was uiteindelijk 13-24, waar de thuisploeg op basis van de eerste helft wellicht een kleiner verschil verdiend had. Volgende week weer een kans, wanneer zowel het eerste als het tweede afreist naar Enschede om tegen het (voor ons) net zo onbekende EKC Nääs te spelen. Voor beide ploegen liggen hier wellicht kansen..

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?