Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


WSS - VZK/Donkerbroek

Zondag 19 mei-- 

Op deze warme zondagmiddag reed de Groen Goed combinatie af naar Oude Pekela voor de wedstrijd tegen WSS. De thuiswedstrijd wist VZK/Donkerbroek 1 met 18-15 te winnen en ook de wedstrijden daarvoor tussen de beide teams waren altijd wel spannend. Vorige week had de ploeg een off-day, die ze vandaag weer recht wilden zetten. In de aanval begonnen Wout-Jan, Luco, Anke en Aukje. In het andere vak mochten Erik, Martijn, Jozina en Sjoukje de Jong het proberen de thuisploeg moeilijk te maken.

De blauwhemden begonnen heel sterk aan de wedstrijd en domineerden de eerste twintig minuten. Via 2 vrije ballen van Luco, was het eerste gaatje gauw gemaakt. WSS deed wat terug, maar de uitploeg was gebrand om vandaag een goede pot neer te zetten. Een run van vijf goals zorgde ervoor dat VZK op een comfortabele 1-7 voorsprong kwam te staan. Jozina, Luco, Wout-Jan, opnieuw Jozina en Erik wisten allemaal het gat van de korf te vinden. Door goed verzorgd spel werden de aanvallen rustig opgezet en aan de andere kant werd er goed verdedigd. Een goal van WSS werd direct weer beantwoordt met 3 goals van VZK (Wout-Jan, Martijn en Erik). WSS werd een beetje wakker geschud en verkleinde de opgelopen achterstand richting de rust tot 6-10. De ballen vielen niet meer bij VZK, zaak was om dit in de tweede helft weer op te pakken.

Na de theepauze scoorde Aukje een mooie kleine kans achter de korf. De thuisploeg zette de lijn die ze in hadden gezet in de eerste helft door, en wist het doelpunt van VZK te beantwoorden met 3 goals. Op 9-11 was het gat wat in de eerste helft gecreëerd was wel erg geslonken. Luco en Wout-Jan brachten het gat snel weer naar 4 doelpunten, waardoor er weer wat meer lucht was. In deze fase werd de wedstrijd ook wat fysieker, wat Wout-Jan op een gele prent kwam te staan. WSS toonde veerkracht en scoorde nogmaals 3 keer achter elkaar, waardoor het gaatje nu nog maar 1 goal was 12-13. Wout-Jan tilde het gat weer op naar 2, waarna WSS voor het eerst sinds de start van de wedstrijd weer naar VZK wist te komen. Op 14-14 kon de wedstrijd alle kanten op, maar het vastberaden spelende VZK trok de wedstrijd naar zich toe. Via goals van Luco en Wout-Jan werd het 14-16. In de daaropvolgende aanval van WSS kreeg de ploeg in kort tijdsbestek twee keer een strafworp mee, die beiden gemist werden door dezelfde speler. Uit frustratie haalde hij uit na de tweede misser, en raakte daarbij een heer van VZK in het gezicht. De scheidsrechter toonde direct de terechte rode kaart waarna de ploeg met een andere heer nog op zoek ging naar de punten. De heer scoorde bij zijn eerste balcontact, waarna het nog spannende laatste minuten werden. Erik van Zanden gooide de wedstrijd koelbloedig in het slot, waardoor VZK uiteindelijk won met 15-17.

Volgende week speelt de ploeg thuis tegen nummer 3 Roreko, en zal bij winst zich verzekeren van (minimaal) de tweede plaats. Het tweede wist vandaag knap te winnen bij de buren in Oosterwolde, waar de doelpunten schaars waren (6-7). Voorafgaand aan VZK/Donkerbroek 1 - Roreko 1 speelt VZK/Donkerbroek 2 tegen Olympia 2.

Doelpunten vandaag:

Wout-Jan en Luco (5x), Erik (3x), Jozina (2x), Martijn en Aukje (1x)

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?