Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

DOS WK - VZK/Donkerbroek/DIO/Odis

Zaterdag 10 oktober 2020--

VZK/Donkerbroek/Dio/Odis (VDDO) moest afgelopen zaterdag 10 oktober tegen DOS WK uit Enschede spelen, tegen een ploeg die altijd op 1e of 2e klasse niveau korfbal heeft gespeeld. Na een hele goede wedstrijd werd er een gelijkspel veilig gesteld en ging 1 punt mee richting Ooststellingwerf.

Een gelijkspel leek er in het begin helemaal niet op. DOS WK gaf heel veel druk op de verdediging en VDDO had moeite om in haar spel te komen . Maar na 10 minuten ging het steeds beter.  DOS WK had steeds een voorsprong zelfs halverwege de eerste helft was de stand 9-4 maar VDDO maakte 4 minuten voor de pauze 3 heel belangrijke doelpunten waardoor de pauzestand 9-7 werd.

In de tweede helft was VDDO gelijkwaardig aan de tegenstander. Eerst liep DOSWK nog uit naar 12-8 maar daarna scoorde VDDO 5 maal achter elkaar waardoor de stand opeens 12-13 was. Op deze stand miste VDDO jammer genoeg een 100 procent kans in plaats van 12-14 werd het nu 13-13

Dos WK was de eerste die scoorde. Via een vrije bal werd het 14-14. Ook nu kwam DOS WK 2 minuten voor tijd weer op voorsprong. In de laatste minuut maakte Luco via een afstander de gelijkmaker.

DOS WK mocht nog een keer aanvallen, maar na een onderschepping kon VDDO de wedstrijd uitspelen .

Eindstand werd  15-15. VDDO heeft een heel goede teamprestatie neergezet en nu al 4 punten gehaald in deze toch wel sterke poule.

Doelpuntenmakers  Woutjan en Hendrikjan elk 4 keer, Luco en Sjoerd elk 2 keer, Jozina,Petra en Marjanne elk 1 keer