Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

KVZ 1 - VZK/DIO/Donkerbroek/ODIS 1

Zaterdag 12 september --

Na de prima start in de eerste wedstrijd mocht het combinatieteam vandaag afreizen naar het voor ons onbekende KV Zutphen. Op papier een erg sterke ploeg (in het ongeldig verklaarde veldseizoen van voor de zomer stonden ze bovenaan en waren ze dus hard op weg om te promoveren naar de 1ste klasse). Elke wedstrijd is er weer één op zich en dus begonnen de friezen met goede moed aan de reis naar Zutphen.

Al gauw bleek dat de thuisploeg wel uit een ander vaatje tapte, de eerste 5 aanvallen resulteerden allemaal in doelpunten. Voor de gasten werd het zaak om het eigen spelletje te blijven spelen en proberen aangehaakt te blijven. Het team streed wel, maar had de gehele wedstrijd moeite om de korf te vinden. Bij rust stond er dan ook een klinkende 17-6 tussenstand.

In de rust werd besproken dat we hoe dan ook door zouden strijden tot het eindsignaal om zoveel mogelijk leermomenten mee kunnen nemen naar de wedstrijden die nog komen gaan. De tweede helft gaf de thuisploeg iets minder gas en hadden de gasten het verdedigend beter voor elkaar, waardoor er na 60 minuten korfbal een eindstand werd bereikt van 25-9. Op naar de volgende wedstrijd, waar de combinatie EKC/Naäs zal ontvangen op het sportveld in Haule (17:00u).

Vooraf aan deze wedstrijd zullen beide tweede teams tegen elkaar spelen (15:30u).