Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


ROG 1 - VDDO 1

Zaterdag 30 Oktober stond de laatste veldwedstrijd voor het vlaggenschip van het jaar 2021 op het programma. De tweede ontmoeting met c.k.v. (Rondom d’Olle Grieze) ROG uit stad Groningen, of eigenlijk al de derde. In de voorbereiding troffen beide ploegen elkaar al eens op het grote en winderige kunstgrasveld op het Kardingecomplex. In de competitie zelf werd de openingswedstrijd van het seizoen tegen elkaar gespeeld op een nat maar goed bespeelbaar grasveld in de Haule. Beide wedstrijden werden winnend afgesloten door het combinatieteam en dus waren ze zeker gebrand om ook de derde en vooralsnog laatste ontmoeting van dit seizoen winnend af te sluiten. Met het oog op de stand kon er vandaag ook een belangrijke stap gezet worden naar de ietwat veiligere middenmoot; bij winst zou het gat met nummer laatst 8 punten worden en met nummer 7 ROG zou het gat op 4 punten komen te staan. Bij verlies zouden de ploegen naast elkaar komen te staan op de ranglijst.

Het tweede team moest ’s ochtend om 10:30 hun laatste wedstrijd afwerken in Heerenveen. Tegen de nummer 7 van de competitie werd in een moeizame wedstrijd uiteindelijk met 10-11 gewonnen. Hierdoor is het team na 8 wedstrijden nog steeds ongeslagen en kunnen ze zichzelf dus “Herbstmeister” noemen. Als (tijdens en) na het zaalseizoen het goede spel kan worden voortgezet belooft het een erg succesvol en mooi korfbaljaar te worden voor dit jonge en talentvolle team.

Terug naar Groningen, hier werd de wedstrijd om klokslag 15:30u ingefloten door de goed leidende scheidsrechter A. R. Dalmolen. De wat herfstige weeromstandigheden bleken het spel weinig te gaan beïnvloeden. VDDO kon met goed spel en gedegen verdedigwerk de wedstrijd goed onder controle houden en wist al redelijk vlot aan de goede kant van de score te komen. ROG kwam weliswaar op voorsprong, maar het bleek al gauw dat dit de enige keer van deze middag ging worden. Na circa 20 minuten nam coach Otto van Zanden een Time-out om even op adem te komen en een paar extra aanwijzingen te geven om het al goede spel nog meer te gaan belonen. Via 3-7, kwam de uitploeg uiteindelijk voor rest op 4-11. Doelpunten werden gemaakt door Wout-Jan, Jozina, Hendrik-Jan, Petra en Luco.

In de rust werden de stipjes nog op de i gezet, zodat de wedstrijd in de resterende 30 minuten uitgespeeld kon worden en de punten mee naar Ooststellingwerf konden. In de tweede helft is het spelbeeld niet heel anders geweest, ROG wist mede door een aantal wissels wat meer aan score toe te komen, maar kwam op geen enkel moment meer dichtbij in de buurt van de bezoekers. De run die voor rust werd ingezet, werd na de rust nog voortgezet. Het gat werd zelfs naar 10 getild, met hier en daar erg mooie goals, bij een stand van 5-15. Hierna vielen de doelpunten aan beide zijden met gelijke aantallen, waar bij 11-22 het grootste verschil van de wedstrijd werd bereikt. De laatste goal was voor de thuisploeg en dus was er uiteindelijk een klinkende overwinning voor VDDO als resultaat overgebleven.

Met 8 punten uit 8 wedstrijd staat de ploeg nu op de 4de plaats en dus kan het tevreden terug kijken op de eerste helft van het veldseizoen. In het zaalseizoen zal de ploeg uitkomen in de 2de klasse B en zullen de wedstrijden worden gespeeld in de Boekhorst in Oosterwolde. Tot die tijd gaat de ploeg zich voorbereiden om ook in deze competitie mooie resultaten te kunnen bereiken.

Doelpunten vandaag: Luco [6x], Wout-Jan [5x], Jozina [4x], Hendrik-Jan [3x], Petra [2x], Myrthe en Martijn [1x].

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?