Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


Koru - VZK/Donkerbroek

Zaterdag 7 maart 2020--

Afgelopen zaterdag speelde VZK- Donkerbroek 1 in Dwingeloo de uitwedstrijd tegen bekende tegenstander Koru 1. Om voor de titel mee te blijven spelen moeten de aankomende wedstrijden door VZK-Donkerbroek gewonnen worden. Dit weekend is de eerste stap hierin in ieder geval gezet met een winst van 13-25.

In de aanval startten: Luco van de Wolfshaar, Rick Haitsma, Anke Postma en Aukje Ekkels. In de verdediging begonnen: Erik van Zanden, Bart de Jong, Jozina Donker en Maaike Kuipers.

Het was Koru die het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte. Luco van de Wolfshaar, Maaike Kuipers en Bart de Jong, d.m.v. een strafworp, reageerde hier meteen op door aansluitend te scoren (1-3). Koru bleef goed korfballen, wat zorgde voor doelpunten om en om van beide ploegen (6-8). Voor rust wist Erik van Zanden twee maal van afstand de korf te vinden wat voor een pauze stand van 6-10 en het eerste gat van vier doelpunten zorgde.

Na rust bleven beide ploegen om en om scoren en wist Koru scorend het gat niet groter te laten worden dan 4 punten. Tot een stand van 12-15 was het een spannende wedstrijd. Hierna brak er scorend een goede periode voor VZK-Donkerbroek aan. Jozina Donker, Luco van de Wolfshaar (2x) en Erik van Zanden weten allen van afstand de korf te vinden. Onderbroken door één tegendoelpunt, scoorden Anke Postma, Bart de Jong en Gerard Brouwer, binnen de lijnen gekomen voor Luco van de Wolfshaar, allen mooie afstanders (13-22). Sjoukje de Jong, die nog een paar speelminuten maakte werd foutief afgestopt waarna Bart de Jong met de strafworp het laatste doelpunt van de wedstrijd maakte. De scheidsrechter floot af bij een eindstand van 15-23.

Volgende week staat om 20.00 uur tegenstander Club Brothers in eigen huis, in sprothal de Bongert in Haulerwijk, op de planning. Dit lijkt een spannende wedstrijd te worden, waar bij winst goede stappen worden gezet naar promotie naar de tweede klasse.

Doelpunten: Luco van de Wolfshaar (8x), Erik van Zanden (4x), Bart de Jong en Maaike Kuipers (3x), Jozina Donker (2x) en Anke Postma, Rick Haitsma en Gerard Brouwer (elk 1x).

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?